Αγροτουρισμός στην Κρήτη

Εάν θέλετε να ηρεμήσετε ακούγοντας τους ήχους της φύσης, να έρθετε σε επαφή με τον παραδοσιακό τρόπο ζωής των κατοίκων των χωριών συμμετέχοντας σε αγροτικές ή κτηνοτροφικές εργασίες, να γνωρίσετε την αυθεντική κρητική κουζίνα βοηθώντας παράλληλα στην ετοιμασία της ή να κάνετε ιππασία στα βουνά και τις πεδιάδες της Κρήτης, τότε οι αγροτουριστικές και οικοτουριστικές μονάδες αποτελούν την καταλληλότερη λύση.

Η βόλτα με άλογα, ποδηλασία στο βουνό, ο περίπατος στο δάσος ή διάσχιση κάποιου φαραγγιού, η καλλιέργια της γης και το τάισμα των ζώων, η παρασκευή ψωμιού ή παραδοσιακού γλυκού είναι μερικές μόνο από τις δραστηριότητες που θα έχετε την ευκαιρία αν ασχοληθείτε διαμένοντας σε ένα παραδοσιακό ξενοδοχείο ή οικισμό στην Κρήτη.
Εάν πάλι επιθυμείτε απλώς την ξεκούραση σας, τότε η διαμονή δίπλα στην Κρητική ύπαιθρο θα σας χαρίσει ατελείωτες στιγμές γαλήνης και χαλάρωσης ακούγοντας απλώς τους ήχους της φύσης.

Επισήμως, στην Ελλάδα και ιδιαίτερα στην Κρήτη ο γυμνισμός δεν επιτρέπεται, μόνο σε λίγες αδειοδοτημένες παραλίες.
Σε μη – αδειοδοτημένες παραλίες ο γυμνισμός μερικές φορές απαγορεύεται τα Σαββατοκύριακα, ιδιαίτερα τον Ιούλιο και τον Αύγουστο, καθώς πολλές οικογένειες με τα παιδιά τους πάνε για μπάνιο στις παραλίες.
Παρόλα αυτά υπάρχουν μικροί ή απομονωμένοι κολπίσκοι και παραλίες σε όλο το νησί, μακριά από τα χωριά και τους ντόπιους που είναι κατάλληλα για γυμνισμό και τόπλες ηλιοθεραπεία που είναι αποδεκτή σχεδόν παντού.
Στις Βόρειες, Ανατολικές και Δυτικές ακτές δεν υπάρχουν επίσημες παραλίες για γυμνισμό. Ωστόσο, κατά μήκος της νότιας ακτής της Κρήτης, υπάρχουν περισσότερες επιλογές.

Info (Crete.Tournet.gr)