Αγιόκλημα παραδοσιακός ξενώνας

Το Αγιόκλημα είναι μεγάλο διώροφο αγροτικό σπίτι, κτισμένο στα τέλη του 19ου αιώνα. Κτισμένο από πέτρα, έχει μεγάλους κήπους στη βόρεια και στη νότια πλευρά από τις δύο εισόδους του. Το κτίριο είναι χωρισμένο σε τρεις αυτοτελείς, απόλυτα αυτόνομες κατοικίες, των δύο, των τριών και των τεσσάρων κλινών.
Οι εν λόγω κατοικίες διαθέτουν παραδοσιακό οντά, χαρακτηριστικό της κρητικής αρχιτεκτονικής. Πρόκειται για ένα μεσοπάτωμα από ξύλο στην κορφή της σκάλας, όπου απομονώνεται η κρεβατοκάμαρα. Όλα τα σπίτια είναι επιπλωμένα με παλιά έπιπλα συνδυάζοντας την παραδοσιακή διακόσμηση με τις ανέσεις της σύγχρονης ζωής.

Οι αυλές, οι βεράντες και οι κήποι του δίνουν στην κατοικία την εξαιρετική θέα της περιοχής, ανοικτή στα τρία σημεία του ορίζοντα. Το σπίτι έχει υπέροχο κήπο με αυθεντικό πέτρινο φούρνο και χώρο ψησταριάς, όπου οι επισκέπτες μας μπορούν να θαυμάσουν τη θέα, να κάνουν barbeque και να απολαύσουν το κρασί τους μετά από μια κοπιαστική μέρα, κάτω από τον έναστρο ουρανό.

Το σπίτι είναι ανακαινισμένο με σεβασμό στην παράδοση αλλά και λειτουργικό για τον σύγχρονο περιηγητή. Περιλαμβάνει πλυντήριο, δωρεάν wi-fi, κρεβάτια με ανατομικά στρώματα. Η κάθε κατοικία είναι 40-70τ.μ., διαθέτει πέτρινο τζάκι και κεντρική θέρμανση με αυτόνομη λειτουργία.
Οι κατοικίες ενοικιάζονται και με το μήνα για όσους σκοπεύουν να παραμείνουν στην Κρήτη για μεγάλο διάστημα και να βρίσκονται αρκετά κοντά στην πόλη αλλά μακριά από τη φασαρία της.

Λειτουργεί όλο το χρόνο ως χώρος διακοπών και ενοικιάζονται με το μήνα.