Από το Αγιόκλημα στον Κρουσώνα

Ημερήσια εκδρομή #2 (με αυτοκίνητο)

Όσο μένετε στο «Αγιόκλημα» στο Πετροκέφαλο, αξίζει να επισκεφτείτε την περιοχή Μαλεβιζίου. Μπορείτε να νοικιάσετε ένα αμάξι και να πάτε στο Πενταμόδι, το διπλανό χωριό του Πετροκέφαλου, λιγότερο από ένα χιλιόμετρο μακριά, και μετά να συνεχίσετε να οδηγείτε προς Κρουσώνα (8 χιλιόμετρα από το Πενταμόδι).
Φεύγοντας από Κρουσώνα, συνεχίστε με το αυτοκίνητο προς το Μοναστήρι της Αγίας Ειρήνης, δύο χιλιόμετρα μετά τον Κρουσώνα. Το μοναστήρι είναι πολύ παλιό, κανείς δεν μπορεί να πει με σιγουριά πότε πρωτολειτούργησε. Κάποιες ιστορικές πηγές του 16ου αιώνα αναφέρουν πως υπήρχε και λειτουργούσε ήδη ως μοναστήρι και είχε μάλιστα και σχολείο. Ήταν ένα από τα πλουσιότερα μοναστήρια της Κρήτης κατά την Ενετική περίοδο του νησιού. Καταστράφηκε από τους Τούρκους το 1822 και ανακαινίστηκε το 1940.
Το πιο σημαντικό όμως σημείο του μοναστηριού της Αγίας Ειρήνης είναι η θέα του! Μπορεί κανείς να δει όλη την περιοχή του Μαλεβιζίου, όλα τα χωριά και την πόλη του Ηρακλείου, αλλά και το Κρητικό Πέλαγος. Η θέα είναι πραγματικά απίστευτη!

 

 

FacebookmailFacebookmail