Από το Αγιόκλημα στο Πενταμόδι

Ημερήσια εκδρομή #1 (με τα πόδια)

Πενταμόδι. Μια υπέροχη ημερήσια βόλτα με τα πόδια από τα παραδοσιακά σπίτια Αγιόκλημα

Αν ακολουθήσετε το μονοπάτι που ξεκινά κάτω από την πίσω αυλή του ξενώνα «Αγιόκλημα», θα βρεθείτε σε μια μικρή πανέμορφη κοιλάδα που οδηγεί στο Πενταμόδι. Περπατώντας το μονοπάτι, στα αριστερά σας, μέσα στις ελιές, στο μέσο περίπου της διαδρομής, είναι μια υπέροχη τοποθεσία με πλατάνια, όπου ένα μικρό παλιό εκκλησάκι σας περιμένει για να ξαποστάσετε. Το ξωκλήσι αυτό είναι της Αγίας Παρασκευής.

 

Η εκκλησία της αγίας Παρασκευής στο χωριό Πενταμόδι

Η Αγία Παρασκευή ήταν ένα μικρό κορίτσι που συνελήφθη και βασανίστηκε από τον Αυτοκράτορα Αντονίνο το 140 μ.Χ. αλλά επιβίωσε χάρη στην πίστη της και στο τέλος έπεισε τον Αυτοκράτορα να βαφτιστεί χριστιανός.
Μετά από το ευχάριστο διάλειμμα στα πλατάνια, αν συνεχίσετε στο μονοπάτι αριστερά, θα καταλήξετε στο Πενταμόδι, το όμορφο χωριό δίπλα στο Πετροκέφαλο. Η διαδρομή είναι λιγότερο από ώρα με τα πόδια και είναι γεμάτη με ελαιόδεντρα και αμπελώνες, ένα κλασσικό κρητικό τοπίο. Στο Πενταμόδι μπορείτε να κάνετε τη βόλτα σας στο χωριό και να απολαύσετε έναν καφέ ή λίγο κρητικό κρασί στα ταβερνάκια που πάντα σερβίρουν υπέροχους μεζέδες, όλοι βασισμένοι στην Κρητική Κουζίνα και Διατροφή.

 

 

FacebookmailFacebookmail